Thursday 12 January 2017

TEKNOLOGI BARU PERISA ROSELLE DALAM ROTI??inilah yang Dila cuba laksanakan.


ceritanya Dila dipanggil pegawai Mardi atas urusan lain. berbincang punya berbincang,datang pegawai lain minta Dila komersialkan pes roselle dalam produk roti.
.
Dila terkejut sebenarnya satu inovasi baru,bukan setakat kordial dan jus roselle dijual sahaja tau,rupanya pes roselle pon bole dikomersialkan. sudahnya,pegawai tadi terus bagi tunjuk ajar camne nak proseskan untuk dijadikan jem dan inti pada roti nanti beserta contoh jem.
.
Baliknya,Dila rasa contoh perisa roselle tu,woowww..!!best giler.lebih sedap dari jem strawberi.tak tau nak gambarkan camne.
.
takpelah,next week Dila akan mula pasarkan roti berperisa roselle secara menyeluruh.pemula merasa adalah jiran2 rumah Dila,pelajar Madrasah dan pelajar sekolah dulu.
.

love,
Dila

No comments:

Post a Comment